17 Οκτωβρίου, 2023

Άμεση ανάγκη για τη σίτιση μαθητών στη Θεσσαλία με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έκκληση για την άμεση προσφορά τροφίμων στους μαθητές της Θεσσαλίας μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, απευθύνει το Ινστιτούτο Prolepsis.

Η εξασφάλιση ασφαλούς τροφής στους μαθητές των σχολείων που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες είναι απολύτως αναγκαία, λόγω των επικίνδυνων υγειονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί. Χιλιάδες οικογένειες σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα αντιμετωπίζουν τεράστιες πρακτικές δυσκολίες, που μεταξύ άλλων, αφορούν στην εξασφάλιση, αλλά και στη σωστή και ασφαλή προετοιμασία του καθημερινού φαγητού.

Παράλληλα, είναι πλέον εμφανές ότι το ποσοστό της φτώχειας θα αυξηθεί σημαντικά στις περιοχές που καταστράφηκαν.

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis από το 2012 σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας, περιλαμβάνει καθημερινή σίτιση με υγιεινά και θρεπτικά γεύματα (γαλακτοκομικά, αρτοσκευάσματα, πίτες, φρούτα κλπ.), τα οποία φτάνουν στα σχολεία σε ατομικές συσκευασίες και έτοιμα προς άμεση κατανάλωση. Σε περιπτώσεις όπου η καθημερινή σίτιση δεν είναι εφικτή, όπως έχει εφαρμοστεί και στην περίοδο της πανδημίας, παρέχονται πακέτα τροφίμων που καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών για διάστημα μέχρι και 15 ημερών.

Κάθε δωρεά είναι σημαντική!

  • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι μπορούν να υποστηρίξουν τη σίτιση των σχολείων τους, κατά το παράδειγμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (2016-2023), της Περιφέρειας Πελοποννήσου (2023), αλλά και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (2016–2019).
  • Ιδιώτες, Ιδρύματα, εταιρείες και οργανισμοί μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ινστιτούτο Prolepsis στο 210 6255700 για να υποστηρίξουν τη σίτιση ενός ή περισσότερων σχολείων ή ακόμα και ενός παιδιού.
    Για χρηματικές δωρεές πατήστε ΕΔΩ.
  • Εταιρείες τροφίμων, γαλακτοβιομηχανίες, εταιρείες παραγωγής φρέσκων αυγών, φρουτοπαραγωγοί, εταιρείες/βιομηχανίες παραγωγής και εμπορίας ελαιολάδου, μπορούν να υποστηρίξουν το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε είδος (π.χ. γάλα, γιαούρτι, αυγά, τυρί, φρούτα, παρθένο ελαιόλαδο).